Driver supervisor of Withofs wins Renault Trucks Belux Optifuel Challenge


Onder een stralende zon verwelkomde Renault Trucks BeLux eind augustus bijna 100 chauffeurs op de Optifuel Challenge. Dit evenement, waarbij chauffeurs zo zuinig mogelijk met een Renault Trucks T een van te voren vastgesteld parcours moesten rijden, was bedoeld om de zuinigste chauffeur van 2015 te ontdekken. Nieuw dit jaar was dat het 2 weekends op 2 locaties plaats vond, één competitie voor België en één voor Luxemburg. Danny Das heeft de Optifuel Challenge België gewonnen en mag samen met Gerald Sundermann, die de competitie in Luxemburg won, deelnemen aan de internationale finale in Lissabon, Portugal.

Renault Trucks werkt op alle fronten aan zuinige voertuigen en het verlagen van het brandstofverbruik. In het verlengde hiervan organiseerde Renault Trucks in augustus de Optifuel Challenge. De nationale selectie voor respectievelijk België en Luxemburg vond plaats van 21 tem 23 augustus aan het Museum Ronde van Vlaanderen te Oudenaarde en van 28 tem 30 augustus bij Stoll Trucks te Leudelange, Luxemburg. Bijna 100 chauffeurs namen deel aan deze preselecties.

Alle chauffeurs moesten een vast parcours afleggen met een Renault Trucks T, International Truck Of The Year 2015. Om te bepalen welke chauffeur het parcours het beste heeft afgelegd, werd gebruik gemaakt van Optifuel Infomax. Met deze management tool kan een enorme hoeveelheid data uit het voertuig gehaald worden, waardoor de trajecten van de deelnemers eenvoudig met elkaar kunnen worden vergeleken. Er werd hierbij niet alleen gekeken naar brandstofverbruik, maar ook naar efficiëntie, veilig weggedrag, anticipatie en correct gebruik van het voertuig.

De winnaars dit jaar zijn geen onbekenden. Voor België won Danny Das, Driver Supervisor bij Withofs Transport uit Lanaken, die vorig jaar de BeLux competitie won. En Gerald Sundermann, chauffeur bij Coca Cola Enterprises Belgium die vorig jaar tweede eindigde in de BeLux competitie, werd de winnaar in Luxemburg.

“We hadden dit zeker niet verwacht. Ik hoop dat zijn resultaat opnieuw inspirerend mag werken voor ons team van chauffeurs. Al staat de dieselprijs momenteel laag, de brandstofkost blijft gewoon onze tweede belangrijkste kostenfactor, en dus mede bepalend voor ons rendement en de toekomst van ons bedrijf.”, vertelt Gino Withofs, CEO Withofs Transport.

“We konden deze overwinning niet voorspellen: het verbruik telt maar voor 50% van de punten, de rest is afhankelijk van het parcours, het weer, het verkeer, … Maar onze deelnemers hadden zich wel goed voorbereid. Wekelijks worden onze afleveraars van de distributiecentra geconfronteerd met hun verbruiksresultaten. Het gemiddelde verbruik is een deel van hun trimestriële incentive. We blijven ook focussen op eco-driving door cursussen te geven.”, verklaart Pascal Libens, Fleet Manager bij Coca-Cola Enterprises Belgium-Luxembourg.

Danny Das en Gerald Sundermann mogen begin oktober samen met hun fleet manager naar de internationale finale in Lissabon, Portugal. Beiden maken kans om een voucher twv € 8000 te winnen en een jaar lang gratis met een nieuwe Renault Trucks T Optifuel te rijden.

Optifuel Infomax is onderdeel van het Optifuel Programma van Renault Trucks, waar ook Optifuel Training deel van uitmaakt. Deze training maakt de chauffeur bewust van de mogelijkheden van economisch rijden en resulteert in een veiligere en milieuvriendelijkere rijstijl. Het Optifuel Trainingsprogramma is officieel erkend en vertegenwoordigt zeven van de te behalen 35 punten in het kader van de Europese richtlijn voor verplichte nascholing vakbekwaamheid. Met Optifuel Infomax vergelijkt de wagenparkbeheerder eenvoudig de prestaties van de verschillende trucks binnen het wagenpark én die van de chauffeurs. Met de garantie dat men snel in kan grijpen als zich bijzonderheden voordoen.

Most Recent Posts

In the Spotlight

Contact US

How can we help you?

Do you have questions or do you want to call on our expertise? Do not hesitate to contact us. We will handle your question within 24 hours.

Register here & be the first to receive our latest news by email

View the previous updates