Withofs Transport winner of Optifuel Challenge 2014!

WINNAARS BELGIË & LUXEMBURG - OPTIFUEL CHALLENGE 2014


DANNY DAS VAN WITHOFS TRANSPORT, WINT SPANNENDE RENAULT TRUCKS OPTIFUEL CHALLENGE VOOR GERALD SUNDERMANN VAN COCA COLA ENTERPRISES BELGIUM


In juni organiseerde Renault Trucks BeLux gedurende 5 dagen voor de tweede maal de Optifuel Challenge. Dit internationale evenement, waarbij chauffeurs zo zuinig mogelijk met een Renault Trucks T een van te voren vastgesteld parcours moesten rijden, was bedoeld om de zuinigste chauffeur te ontdekken. Danny Das, Driver Supervisor bij Withofs Transport uit Lanaken, heeft de Optifuel Challenge België & Luxemburg gewonnen en mag samen met de runner up, Gerald Sundermann, deelnemen aan de internationale finale in Nice, Frankrijk.

Renault Trucks werkt op alle fronten aan zuinige voertuigen en het verlagen van het brandstofverbruik. In het verlengde hiervan organiseerde Renault Trucks in juni de Optifuel Challenge. Alle deelnemers moesten een vast parcours afleggen. Om te bepalen welke chauffeur het parcours het beste heeft afgelegd, werd gebruik gemaakt van Optifuel Infomax. Met deze management tool kan een enorme hoeveelheid data uit het voertuig gehaald worden, waardoor de trajecten van de deelnemers eenvoudig met elkaar kunnen worden vergeleken. Er werd hierbij niet alleen gekeken naar brandstofverbruik, maar ook naar efficiëntie, veilig weggedrag, anticipatie en correct gebruik van het voertuig. “Danny Das, die trouwens 2 jaar geleden al tweede eindigde, heeft op al deze onderdelen zeer goed gescoord en mag zich met trots de zuinigste chauffeur van België en Luxemburg noemen”, aldus Guy Gogne, Directeur Marketing Renault Trucks.

Danny Das en Gerald Sundermann mogen samen met hun fleet manager en hun Renault Trucks dealer naar de internationale finale eind oktober in Nice, Frankrijk. Beiden maken kans om een voucher twv € 8000 te winnen en een jaar lang gratis met een nieuwe Renault Trucks T Optifuel te rijden.

Optifuel Infomax is onderdeel van het Optifuel Programma van Renault Trucks, waar ook Optifuel Training deel van uitmaakt. Deze training maakt de chauffeur bewust van de mogelijkheden van economisch rijden en resulteert in een veiligere en milieuvriendelijkere rijstijl. Het Optifuel Trainingsprogramma is officieel erkend en vertegenwoordigt zeven van de te behalen 35 punten in het kader van de Europese richtlijn voor verplichte nascholing vakbekwaamheid. Met Optifuel Infomax vergelijkt de wagenparkbeheerder eenvoudig de prestaties van de verschillende trucks binnen het wagenpark én die van de chauffeurs. Met de garantie dat men snel in kan grijpen als zich bijzonderheden voordoen.

Most Recent Posts

In the Spotlight

Contact US

How can we help you?

Do you have questions or do you want to call on our expertise? Do not hesitate to contact us. We will handle your question within 24 hours.

Register here & be the first to receive our latest news by email

View the previous updates